Vores historie
I mere end 100 år har vi hjulpet patienter med at leve længere og bedre liv.

Roche blev grundlagt Schweiz, Tyskland og Italien i 1896 som én af de første virksomheder specifikt oprettet til at fremstille lægemidler baseret på videnskabelig forskning. Den hurtige internationale ekspansion var et resultat af Roches dristige grundlægger Fritz Hoffmann - en købmand fra Basel.

Lige siden har Roche udnyttet innovation og nye teknologier til at bane vejen for udvikling af medicin og hjælpe patienter med leve længere og bedre liv. Dette formål har aldrig ændret sig, men Roche har som virksomhed løbende genopfundet sig selv for at imødekomme det mål.

Grundlæggelsen

1890’erne

1896

Roche bliver grundlagt

F. Hoffmann-La Roche & Co bliver grundlagt 1. oktober 1896 i Basel, Schweiz. Grundlæggeren, Fritz Hoffmann, lover, at han vil hjælpe med at transformere sundhedsvæsenet efter at have været vidne til de forfærdelige efterdønninger af koleraudbruddet i Hamborg. Han er overbevist om, at medicin bør fremstilles industrielt og distribueres internationalt.

Tidlig ekspansion

1897-1910’erne

1912

Roches tidlige globale ekspansion

Roche ekspanderer globalt og beskæftiger mere end 700 medarbejdere. I 1912 har virksomheden tilknyttede filialer på tværs af tre kontinenter og i ni lande: Schweiz, Japan, Frankrig, Rusland, Italien, Tyskland, England og USA.

1898

Den første succes med appelsinsmag

Roches håndkøbshostesaft er en næsten øjeblikkelig succes. Hostesaften lanceres i 1898 og bliver hurtigt Roches første bestseller. Successen forbliver på markedet i 60 år og baner vejen for virksomhedens fremtidige medicinske gennembrud.

I krisetid

1919-1922

1919

Krig og tilbageslag

Første Verdenskrig og den russiske borgerkrig kaster virksomheden ud i en dyb finansiel krise. Roche bliver et aktieselskab for at holde sig oven vande. Et år senere sørger Roche over grundlæggeren Fritz Hoffmanns død. Han efterfølges af Emil C. Barell, som ved sin overtagelse forstærker virksomhedens videnskabelige orientering.

En virksomhed forud for sin tid

1920’erne-1930’erne

1925

Roches første kvindelige administrerende direktør

Alice Keller, en 30-årig Basel-indfødt, bliver Roches første kvindelige administrerende direktør. I 1925 går hun ombord på et skib til Tokyo, hvor Roche havde et datterselskab. Alice fortsætter med at stige i graderne, og efter hun vender tilbage til Schweiz i 1939, bliver hun senior executive - en sensationel præstation for tiden.

1929

Banebrydende videnskabskvinder udfordrer status quo

Hilde Pfaltz slutter sig til Roches farmakologiske institut, som hun senere kommer til at lede. Det var her, at hun introducerede en række innovationer - mest bemærkelsesværdigt den standardiserede test af nye lægemidler for teratogenicitet. I 1940 bliver Pfaltz Roches første officielle læge.

Tidlige videnskabelige bestræbelser

1930’erne

1933

Vitamin-æraen

Tadeusz Reichstein, en polsk-schweizisk kemiker, opdager en måde at syntetisere C-vitamin efter fem års forskning. De er nogle af de første massemarkedslægemidler, der produceres i et sterilt miljø, sikkert og korrekt doseret samt er billigt. Roche bliver den førende leverandør af vitaminer, og det er et af virksomhedens tidligste indtog i bioteknologi.

Banebrydende satsninger

1950’erne-1970’erne

1957

Innovationer inden for onkologi

Efter at have designet et banebrydende onkologisk screeningsprogram begiver virksomheden sig ud på en rejse, der for altid ændrer forløbet af onkologiske behandlinger. Roche-forskeren Robert Duschinsky (afbilledet) og biokemikeren Charles Heidelberges banebrydende forskning positionerer Roche yderligere som førende inden for onkologi, og frugterne af deres opdagelser transformerer i sidste ende kampen mod forskellige typer kræft, herunder tyktarms-, bryst- og mavekræft.

1966

Roche vender tilbage til diagnostik-markedet

Roches lille virksomhed med diagnostiske reagenser, som oprindeligt startede i 1920'erne, ligger i dvale, da virksomheden træffer beslutningen om at oprette en ordentlig afdeling til fremstilling af diagnostiske kemikalier og apparater i 1966. I 1968 bringer en række nye opkøb tiltrængt ekspertise inden for områder som elektronik og teknik ind i virksomheden.

1968-1972

Forskningsinstitutter etableres internationalt

Mellem 1968 og 1972 udvider Roche sin kapacitet inden for uafhængig forskning ved at åbne flere forskningscentre: Roche Institute of Molecular Biology i Nutley, New Jersey i 1968, Basel Institute for Immunology i 1969 og Nippon Research Center i Kumakara, Japan i 1972.

1979

Ekspansionen fortsætter

I 1979 fortsætter Roche med at ekspandere. Roche Nutley samarbejder med Genentech, et biotekselskab med base i San Francisco, for at hjælpe med udviklingen af ​​produktionsprocesser af interferon, der bruges som behandling for store sygdomme som hepatitis, multipel sclerose og kræft. Samtidig ekspanderer også den diagnostiske division fortsat.

Global anerkendelse til Roche-forskere

1980’erne

1984

Banebrydende forskning inden for immunologi

Niels Kaj Jerne, den første direktør for Basel Institute of Immunology, tildeles Nobelprisen i medicin i 1984 for sit banebrydende arbejde inden for immunologi.

1987

Fokus på antistoffer

Susumu Tonegawa, en forsker ved Basel Institute for Immunology fra 1972 til 1981, tildeles Nobelprisen i medicin i 1987 for sit arbejde med antistofgensegmenter. Hans grundlæggende opdagelser baner vejen for produktionen af ​​humaniserede antistoffer.

Et skift i strategi

1990’erne

1990s

Ryster op i forretningen

Med henblik på at intensivere sit engagement i sundhedsvæsenet skifter Roche strategi. Roche frasælger to virksomheder – dufte og smagsstoffer i 1999 og vitaminer og fin-kemikalier i 2002 – for at videreudvikle og fokusere på virksomhedens Pharma- og Diagnostics-divisioner. Ved at kombinere styrkerne og ekspertisen fra begge divisioner, prioriterer Roche innovationen af ​​løsninger, der spænder over hele værdikæden. Virksomheden begynder at spille en stadig vigtigere rolle i at forme fremtiden for personlig medicin.

1995

Banebrydende kræftbehandlinger sætter scenen

En række innovative banebrydende lægemidler til kræftbehandling udvikles i midten af ​​1990'erne, som revolutionerer onkologi-området og giver patienter ny-funden håb.

1997

Innovation inden for diagnostik

Gennem 1990'erne lancerer Diagnostics-divisionen en række revolutionerende produkter inden for forskellige områder af medicinsk testning. Blandt dem er verdens første automatiserede laboratoriediagnoseenhed, et instrument, der giver brugerne mulighed for at udføre flere tests parallelt - en revolution inden for diagnostik. I 1997 opkøber Roche Boehringer Mannheim og bliver en af ​​verdens førende inden for invitro-diagnostik samt en stor aktør inden for diabetesbehandling.

Transformerer sundhedsvæsenet gennem partnerskaber

2000’erne

2002

Engagement i det japanske marked

Roche og Chugai indgår en alliance for at opbygge en forskningsdrevet lægemiddelvirksomhed i Japan. Den nye virksomhed – ved navn Chugai Pharmaceutical Co., Ltd – er en fusion af Nippon Roche og Chugai. Virksomheden er specialiseret i receptpligtige lægemidler med styrker inden for bioteknologi.

2009

Genentech tilslutter sig Roche-gruppen

Efter at have købt en 60%-andel af Genentech i 1990, erhverver Roche Genentechs resterende aktier i 2009 og fusionerer officielt de to farmaceutiske giganter. Deres kombinerede porteføljer gør dem til verdens største biotekvirksomhed, der fokuserer på at bruge human genetisk information til at udvikle lægemidler til patienter med alvorlige eller livstruende medicinske tilstande. Fusionen giver også Roche adgang til en pipeline af ny medicin og videnskabelig forskning, samtidig med at den giver Genentech Roches lange historie af videnskabelig dygtighed sammen med bred monetær støtte og globale markedspartnerskaber.

2017

Bringer flere løsninger til patienter med en bredere portefølje

Efter tre årtier hovedsageligt med fokus på kræftbehandlinger, bruger Roche de hurtige fremskridt inden for molekylærbiologi til at udvide sin portefølje og udvikler terapier til sygdomsområder som neurovidenskab, multipel sclerose, oftalmologi og hæmatologi.

2018

Vigtigheden af ​​data

Konfronteret med stadigt stigende mængder af data, nye måder at strukturere og bruge dem på samt fremkomsten af ​​Machine Learning og AI, slår Roche sig sammen med specialister på området. I 2018 køber Roche Flatiron Health, en leder inden for klinisk databehandling, samt Foundation Medicine, en af ​​verdens største cancergenomiske databaser og en genomprofileringsspecialist. Disse opkøb giver Roche mulighed for yderligere at forstå præcisionsmedicin, hvilket bringer os stadig tættere på løftet om personlig medicin.

2019

En ny spiller inden for genterapi

Roche køber Philadelphia-baserede Spark Therapeutics, en virksomhed grundlagt med henblik på at udfordre uundgåeligheden af ​​genetiske sygdomme. Sammen kan de fremme deres forståelse af det menneskelige genom og genetiske abnormiteter for at udvikle skræddersyede banebrydende behandlinger til patienter, der lider af meget specifikke genetiske sygdomme, ved at målrette de grundlæggende årsager.

Midt i en global pandemi

2020 -

2020

Tager udfordringen op

Det globale udbrud af coronavirus i 2020 er en ny udfordring for Roche. Det er altafgørende at sikre sine medarbejderes sikkerhed, men også opretholdelse af produktionen af ​​essentiel medicin er afgørende for at sikre, at patienter får livreddende medicin og løsninger. Virksomheden formår at udvikle pålidelige tests for COVID-19 med en rasende hastighed, mens den fortsætter med at udvikle nye innovative lægemidler rettet mod en bred vifte af sygdomme.

Se mere

please be aware that you are leaving this website.